• Str. Vaselor nr. 60, Bucuresti
  • (+40) 784 026 400

Tonul Rosu, Regele Tonului

Tonul rosu este o specie extrem de apreciata de peste, ca si gust, intalnita mai ales in bucataria orientala. Carnea de ton este extrem de apreciata in restaurantele japoneze, insa a ajuns sa fie pe cale de disparitie.
Pescuitul excesiv a facut ca aceasta specie sa se vanda la licitatii chiar si cu un milion de dolari in 2013. Din pacate, 90% dintre pestii care au fost prinsi pana acum nu au ajuns inca la varsta la care se pot reproduce.Recomandarile oamenilor de stiinta si a grupurilor pentru protectia mediului este incetarea pescuitului de ton rosu in Oceanul Pacific.

Specii de ton rosu

Exista insa mai multe specii de ton rosu care populeaza Atlanticul de Est si de Vest si Marea Mediteraneeana. El a existat candva si la noi in Marea Neagra, insa a disparut din pacate. Este strans inrudit cu tonul rosu de Pacific (Thunnus orientalis), dar si cu tonul rosu de sud (Thunnus maccoyii).

Ca si dimensiuni, tonul rosu poate ajunge pana la 680 de kg, fiind una dintre cele mai mari specii de peste. Este deosebit de apreciat atat in preparate si in arta culinara, cat si ca marime, viteza si forta. Tonul rosu este un pradator extrem de eficient, atragand de-a lungul timpului admiratia pescarilor si a oamenilor de stiinta, dar si a scriitorilor.

Habitatul sau natural

Tonul rosu are o extraordinar de mare putere musculara, iar atunci cand vaneaza dispune de o mare precizie. Ajunge la maturitate relativ rapid, iar ca si adancime, se poate scufunda pana la 500 de metri adancime.

  • Poate atinge viteza de 64 km/h
  • De obicei vaneaza pesti mici, precum sardine, heringi si scrumbii
  • De la inceputul anilor 1970, tonul rosu este crescut in captivitate in anumite ,,ferme de ton”

Retete delicioase si sanatoase cu carne de ton rosu

La Restaurant Bluefin ne-am propus sa aducem gustul bucatariei internationale mai aproape de voi. Pe langa aceasta, ne axam pe preparate sanatoase, sarace in grasimi dar pline de savoare. Utilizarea carnii de ton rosu este importanta pentru noi, de aceea pregatim o multitudine de preparate cu aceasta. Puteti incerca variantele noastre de Sushi, sau chiar o salata cu carne de ton. De asemenea, tonul rosu se regaseste inclusiv in aperitive precum Tuna Carpaccio sau Tacos Spicy Tuna.

Va invitam sa vizualizati meniul nostru si sa va faceti o rezervare, pentru o experienta culinara deosebita!

Call Now Button